Campus Master Plan

Since its founding in 1933, Bolles School has been committed to providing programs and facilities that motivate its students to excel. Originally founded as a military boarding school for males, Bolles has been operating as an independent, coeducational, college preparatory school since 1971.

The Bolles Campus Master Plan represents a collaborative effort of Bolles Administration, parents, alumni, students, faculty, and staff. The consensus-driven process consisted of highly interactive, on-site workshops. The Hastings+Chivetta design team developed alternative concepts, site organization diagrams, a program of building needs, and a statement of estimated development cost.

The fully implemented Master Plan will provide much for Bolles School, starting with a new front door. A campus quadrangle is proposed on axis with Bolles Hall, reinforcing the importance of the campus landmark. A new science building and student-life facility frame Bolles Hall, connecting the historic campus with the river.

The Whitehurst campus is reorganized in a village-like setting with a new central activities building. A second campus entry, improved streetscape along San Jose Boulevard, and new parking resources will improve vehicular circulation across the entire campus. Renovations and additions to existing campus buildings will enhance programs for athletics, academics, library/multimedia, and campus operations.