Georgia State University

Student Recreation Center

Georgia State University’s Student Recreation Center has a striking appearance unique from other buildings on its urban campus, and its contemporary look connects it to the surrounding streetscape. A covered arcade along the outside offers views into the four-level facility.

Almost all recreational activities can be seen from the multilevel atrium because of the use of long-span steel trusses above the natatorium and gymnasiums. This level also includes the fitness center, exercise room, game room and computer room.

The level below the atrium has racquetball courts, a squash court, a 7,000 SF weight room space and a 35-foot climbing wall. The Aquatic Center has an eight-lane lap pool, a one-meter diving board, a zero-depth entry leisure pool, a spa and a dry sauna. This level also has locker rooms, a family changing room, and an outdoor patio with a grill.

The level above the atrium has the four-court gymnasium with spectator seating, a dance studio, a spinning room, a martial arts room and offices. The top level has a track, an auxiliary gym with rounded walls, floors lined for seven sports, a premium sound system, team benches and spectator seats.

Categories

Project Details

    • Gross Square Feet
    • 166,634
    • Completion Date
    • 2001
    • Construction Cost
    • $ 25,552,000
    • City
    • Atlanta
    • State
    • GA
    • Client Type
    • Public
    • Enrollment
    • 10,000+
    • Associate Firm
    • KPS Group Architects - Architect of Record
    • Sustainable Design
    • Green Globes

Awards

    • 2002
    • Outstanding Sports Facilities Award
    • NIRSA
    • 2002
    • Education Design Showcase
    • College Planning & Management
    • 2004
    • Facility of Merit
    • Athletic Business